Nacht van de Nacht zaterdag 28 Oktober 2023

Ook dit jaar bent u welkom bij Sterrenwacht Foucault tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie. Zie ook https://www.nachtvandenacht.nl. Wij zijn open van 19:30 tot 23:00 op zaterdag 28 oktober, Hoogduinweg 44, De Zilk.

Sterrenwacht Foucault richt deze avond bij helder weer haar kijkers op de de Volle Maan Saturnus en Jupiter. Op deze avond is er ook een gedeeltelijke Maansverduistering! Verder kijken we naar de Plejaden, Andromedanevel en verschillende dubbelsterren. Daarnaast geven we ook als het bewolkt is, een presentatie over onze mooie Heelal en wat we als amateurastronomen allemaal kunnen doen. Toegang is gratis.

Voorbeeld van een eerdere gedeeltelijke Maansverduistering