Workshop

Workshop sterrenkunde voor beginnende amateurs start weer in Oktober 2024

Altijd al geboeid geweest door het Heelal? Altijd al meer willen weten over de Planeten? Altijd al op een heldere nacht naar boven gekeken en jezelf gevraagd hoe die sterren nu eigenlijk heten? Dan is deze workshop gegeven door Debbie Mahieu, iets voor jou.

In samenwerking met Sterrenwacht Foucault biedt de Culturele Raad Hillegom de Workshop sterrenkunde voor beginnende amateurastronomen aan. Deze cursus is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar die nauwelijks of geen voorkennis hebben van de sterrenkunde. De workshop bestaat uit 4 lessen die plaatsvinden bij de Kulturele Raad in Hillegom en één waarneemavond op locatie in De Zilk.

Tijdens de lessen word je meegenomen op een fascinerende reis door ons Universum. Je leert meer over de Planeten en de Sterren, je leert Sterrenbeelden herkennen en je gaat dieper in op waar een amateur sterrenkundige zich nu eigenlijk zo al mee bezighoudt. Aan het eind van deze workshop heb je globale kennis over ons Zonnestelsel, de Sterren, de Sterrenbeelden en Deep Sky objecten en kan je je weg vinden aan de Sterrenhemel. Op de waarneemavond breng je alle opgedane kennis in de praktijk: je toets of je de Sterrenbeelden kunt herkennen en je gaat ook daadwerkelijk kijken met de telescopen van de Sterrenwacht.

Kortom: aan het einde van deze workshop heb je een flinke rugzak vol kennis die ervoor zorgt dat het Universum net enkele van zijn geheimen prijsgegeven heeft.

Voor aanmelden voor inschrijving kun je nu al terecht op de website van de Kulturele Raad in Hillegom, waar de workshop ook plaatsvindt: Kulturele Raad. De workshop start op 3 Oktober 2024.

De Workshops werd voor 2020 ook al gegeven bij Sterrenwacht Foucault. De deelnemers waren enthousiast en weten nu al meer en kunnen veel sterrenbeelden al zelf herkennen. Zeker na de avond waarnemen welke ook bij deze workshops hoort.

Workshop sterrenkunde voor gevorderde amateurastronomen

Vanwege het enorme succes van de Workshop voor beginnende amateurastronomen heeft Sterrenwacht Foucault een vervolg workshop gemaakt.

Met de Sterrengids in de hand word je wegwijs gemaakt wat er elke maand aan de hemel is te zien. Je zal ontdekken hoe de planeten tussen de sterren kan vinden en wat je allemaal kan verwachten van een verrekijker en telescoop. Ook leer je waar deepsky objecten te zien zijn en hoe je ze kan waarnemen.

Kortom: met deze workshop heb je in je rugzak voldoende kennis om zelf in de nacht te gaan waarnemen. Deze workshop wordt door Sterrenwacht Foucault georganiseerd. De workshop bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur met zo mogelijk waarnemen na afloop.

Voor inschrijven kun je terecht op de website van de Kulturele Raad in Hillegom, waar de workshop ook plaatsvindt: Kulturele Raad. Voor het najaar 2024 is nog geen vervolg workshop gepland.