Sterrengids 2024 en Sterren & Planeten 2024

Sterrengids 2024 – Sterrenkijken met blote oog, verrekijker of telescoop

Dit jaarboek geeft een uitgebreid overzicht van alle hemelverschijnselen die in 2024 worden verwacht, zoals de posities van zon, maan, planeten, planetoïden, kometen en meteoren. Dit jaar hebben we het geluk dat er een relatief groot aantal kometen in aantocht is, die binnen bereik zijn van de amateur met een telescoop. Met een maandkalender en een dagoverzicht weet u precies wanneer wat te zien is. Daarnaast biedt het jaarboek achtergrondinformatie, tips voor astrofotografie en waarneming van deesky-objecten en nog heel veel meer!

Sterren & Planeten 2024 – Sterrenkijken met blote oog, verrekijker of kleine telescoop

Dit jaarboek geeft een overzicht van alle hemelverschijnselen die 2024 in petto heeft, zoals de posities van zon, maan, planeten en sterren. Van elke maand is een handige overzichtskaart met daarnaast detailkaarten zodat je alles makkelijk kunt vinden.
In deze editie wordt onder meer aandacht besteed aan Sterren, nevels & sterrenhopen, de zichtbaarheid van de planeten per maand in 2024, de meteorenzwermen Perseïden en Geminiden, de actieve zon en het noorderlicht. Verder bevat deze gids korte artikelen over o.a. Waarneemtips, en Sterrenkijken tijdens de vakantie.
Daarnaast biedt Sterren & Planeten veel praktische tips over sterrenkijken en achtergrondinformatie over diverse hemelverschijnselen.
Het jaarboek is rijk geïllustreerd met sterrenkaarten, foto’s en tekeningen. Sterren & Planeten is voor sterrenkijkers van 12 tot 100 jaar.

Beide gidsen zijn te bestelen op https://zenitonline.nl