Sterrengids 2023 en Sterren & Planeten 2023

Sterrengids 2023 – Sterrenkijken met het blote oog, verrekijker of telescoop
Dit jaarboek geeft een uitgebreid overzicht van alle hemelverschijnselen die in 2023 worden verwacht, zoals de posities van zon, maan, planeten, planetoïden, kometen en meteoren. Met een maandkalender en een dag-overzicht weet u precies wanneer wat te zien is. Daarnaast biedt het jaarboek achtergrondinformatie, tips voor astrofotografie en waarneming van deepsky-objecten en nog heel veel meer!

Sterren & Planeten 2023 – Sterrenkijken met het blote oog, verrekijker of kleine telescoop.
Dit jaarboek geeft een overzicht van alle hemelverschijnselen die 2023 in petto heeft, zoals de posities van zon, maan, planeten en sterren. Van elke maand is een handige overzichtskaart met daarnaast detailkaarten zodat je alles makkelijk kunt vinden. In deze editie wordt onder meer aandacht besteed aan de planeten Mercurius, Jupiter en Saturnus, die in 2023 aan de hemel te vinden zijn, de meteorenzwermen Perseïden en Geminiden, de actieve zon en het noorderlicht. Verder bevat deze gids korte artikelen over o.a. de Webb-ruimtetelescoop en de vakantiesterrenhemel. Daarnaast biedt Sterren & Planeten veel praktische tips over sterrenkijken en achtergrondinformatie over diverse hemelverschijnselen.

Beide gidsen zijn te bestelen op https://zenitonline.nl