Over ons

Henny van Straalen had van jongs af aan altijd interesse in de natuur en sterrenkunde. In 1993 is ze begonnen met een basis cursus Sterrenkunde bij Sterrenwacht Copernicus in Haarlem. Na de cursus is zij actief geworden als Secretaris van Copernicus, en was altijd bij open avonden en lezingen, en open sterrenkijkdagen voor het publiek. Ze heeft daar een Astrofotografie clubje opgericht dat elke 14 dagen bij elkaar kwam op een zaterdagavond om gezamenlijk met de hobby bezig te zijn. In 1995 is zij daarnaast ook lid geworden van de Werkgroep Leidse Sterrewacht. Vanaf 1997 is ze  daar verder gegaan met het helpen en organiseren van de open Sterrenkijkdagen, voor groepen lezingen en rondleidingen geven.

IJsbrand van Straalen deed zijn eerste astronomische waarneming in 1975. Sindsdien is hij gegrepen door de maan, de planeten en deepsky. Ook levert hij bijdragen aan verschillende nationale werkgroepen. Vanaf 1990 is hij 8 jaar voorzitter geweest van de Werkgroep Astrofotografie en vanaf 2002 is hij 4 jaar voorzitter geweest van de Werkgroep Maan en Planeten. Tevens is hij werkzaam als vrijwilliger van de Werkrgoep Leidse Sterrewacht. Hij is van jongs af aan actief als astrofotograaf.

In 2004 zijn wij van het Westland naar De Zilk verhuisd waar wij onze eigen Sterrenwacht Foucault hebben gebouwd. Naast onze publieksactiviteiten blijven wij zelf ook actief als waarnemers en astrofotografen.