Nieuws


Sterrengids 2021

 

De Sterrengids is het officiële jaarboek van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). De gids verschijnt sinds 1938. Het jaarboek Sterren en Planeten is een versie bedoeld voor beginners en kinderen.

Voor meer informatie over de beide gidsen neem contact op.

Workshop Sterrenkunde 2022

De workshop voor Beginnende Astronomen gegeven door Debbie Mahieu is vanaf September 2022 weer te volgen bij de Kulturele Raad in Hillegom. 

De workshop sterrenkunde voor Beginnende astronomen begint op dinsdagavonden en bestaat uit vier lessen van twee uur (één keer per week, vier weken lang, van 19u tot 21u). In deze vier lessen leer je op een eenvoudige manier  kennis te maken met Maan en planeten en leer naar de sterrenbeelden kijken. Na het volgen van de lessen volgt een praktische waarneemavond op locatie bij onze sterrenwacht waarop je de opgedane kennis gaat toepassen. Voor meer info kun je terecht op de website van de Kulturele Raad in Hillegom, waar de workshop plaatsvindt: 

https://www.scbh.nl/hobby-en-vrije-tijd/sterrenkunde/sterrenkunde-voor-beginners 

De Workshop werd ook al gegeven  bij Sterrenwacht Foucault. De deelnemers waren enthousiast en weten nu al meer en kunnen veel sterrenbeelden al zelf herkennen. Zeker na de avond waarnemen welke ook bij deze workshop hoort. 

Terugblik Nacht van de Nacht 2018

Verjaardagsfeest :feestelijk kennis maken met uitleg over het mooie heelal. Aangepast aan de vragen van de jarige voor jong en oud.

30 Oktober Nacht van de Nacht 

Onze sterrenwacht zal in verband met de Covid-19 maatregelen dit jaar niet meedoen aan dit evenement.