Nieuws


Sterrengids 2019

 

De Sterrengids is het officiële jaarboek van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). De gids verschijnt sinds 1938. Het jaarboek Sterren en Planeten is een versie bedoeld voor beginners en kinderen.

Voor meer informatie over de beide gidsen neem contact op.

Workshop Sterrenkunde 2019

Sterrenwacht Foucault organiseert vanaf zaterdag 31 augustus 4 weken lang een Workshop voor beginnende Astronomen waarin u de basiskennis opdoet voor Amateursterrenkunde. 

De Workshop werd ook al gegeven in november, januari en april De deelnemers waren enthousiast en weten nu al meer en kunnen veel sterrenbeelden al zelf herkennen. Zeker na de avond waarnemen welke ook bij deze workshop hoort. De Workshop wordt gegeven door Debbie Mahieu. De Workshop is van 13.30 tot 15.30 en van 16.00 tot 18.00 uur.  Indien helder kijken we daarna met de kijkers naar wat er te zien is die avond. Ook is er nog een 5e bijeenkomst waarin u de kennis in de praktijk brengt gedurende een heldere avond kijken en  de sterrenbeelden beter gaat leren kennen.

Workshop is inclusief cursusmateriaal, koffie en thee. Maak uw eigen sterrenschijf. U kunt zich nog opgeven. Kosten zijn € 55,00

Terugblik Nacht van de Nacht 2018

Nationale Zonnelijkdagen 2019

Zonnekijkdagen 5 juli

Sterrenwacht Foucault open de de deuren voor iedereen die meer wil weten over onze eigen Zon.

Wij waren geopend:

zondag 7 juli
van 12.00 tot 16.00 uur

Toegang is gratis.

Met de kijkers kunt u zich verwonderen over de magische Zonnevlekken en Zonnevlammen. Daarbij krijgt u uitleg van ervaren amateurastronomen en wij leggen meer over onze Zon uit tijdens een doorlopende presentatie.