Nieuws


Sterrengids 2019

 

De Sterrengids is het officiële jaarboek van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). De gids verschijnt sinds 1938. Het jaarboek Sterren en Planeten is een versie bedoeld voor beginners en kinderen.

Voor meer informatie over de beide gidsen neem contact op.

Workshop Sterrenkunde 2019

Sterrenwacht Foucault organiseert vanaf zaterdag 31 augustus 4 weken lang een Workshop voor beginnende Astronomen waarin u de basiskennis opdoet voor Amateursterrenkunde. 

De Workshop werd ook al gegeven in november, januari en april De deelnemers waren enthousiast en weten nu al meer en kunnen veel sterrenbeelden al zelf herkennen. Zeker na de avond waarnemen welke ook bij deze workshop hoort. De Workshop wordt gegeven door Debbie Mahieu. De Workshop is van 13.30 tot 15.30 en van 16.00 tot 18.00 uur.  Indien helder kijken we daarna met de kijkers naar wat er te zien is die avond. Ook is er nog een 5e bijeenkomst waarin u de kennis in de praktijk brengt gedurende een heldere avond kijken en  de sterrenbeelden beter gaat leren kennen.

Workshop is inclusief cursusmateriaal, koffie en thee. Maak uw eigen sterrenschijf U kunt zich nog opgeven. Kosten zijn €.49,50 

Terugblik Nacht van de Nacht 2018

Nationale Sterrenkijkdagen 2019

KIJKEN NAAR DE MAAN EN PLANETEN

Sterrenwacht Foucault open de de deuren voor iedereen die met een kijker naar de Maan, Uranus, Orionnevel, Pleijden en strrenbeelden wilde komen kijken.

Wij waren geopend:

vrijdag 15 maart van 19.30 tot 22.00 uur
zaterdag 16 maart van 19.30 tot 22.00 uur

Toegang was gratis.

Ondanks het slechte weer overdag konden wij toch nog van de maan en de presentatie s genieten. Het totaal aantal bezoekers waren 60 mensen die zeer geïnteresseerd waren.

In onze presentaties lieten wij u kennis maken met deze bijzonder wereld van sterren, melkwegstelsels en nevels.

Ook leggen we uit waarom deepsky objecten lastig te zien zijn in de stad. Lichthinder is een probleem welke gevolgen heeft voor mens en dier.