Nieuws


Sterrengids 2019

 

De Sterrengids is het officiële jaarboek van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). De gids verschijnt sinds 1938. Het jaarboek Sterren en Planeten is een versie bedoeld voor beginners en kinderen.

Voor meer informatie over de beide gidsen neem contact op.

Workshop Sterrenkunde 2019

Sterrenwacht Foucault organiseert vanaf zaterdag 30 maart 4 weken lang een Workshop waarin u de basiskennis opdoet voor Amateursterrenkunde. 

De Workshop werd ook al gegeven in november en januari De deelnemers waren enthousiast en weten meer en kunnen veel sterrenbeelden al zelf herkennen. De Workshop wordt gegeven door Debbie Mahieu. De Workshop is van 13.30 - 15.30 (nog 5 plaatsen) en van 16.00 tot 18.00 uur (deze zit vol). Indien helder kijken we daarna met de kijkers naar wat er te zien is die avond. Ook is er nog een 5e bijeenkomst waarin u de kennis in de praktijk brengt gedurende een heldere avond.

Workshop is inclusief cursusmateriaal, koffie en thee. U kunt zich nog opgeven. Kosten zijn €.49,50 

Terugblik Nacht van de Nacht 2018

Nationale Sterrenkijkdagen 2019

KIJKEN NAAR DE MAAN EN PLANETEN

Sterrenwacht Foucault opent de deuren voor iedereen die met een kijker naar de Maan, Uranus, Orionnevel, Pleijden en strrenbeelden wil komen kijken.

Wij zijn geopend:

vrijdag 15 maart van 19.30 tot 22.00 uur
zaterdag 16 maart van 19.30 tot 22.00 uur

Toegang is gratis

In onze presentatie laten wij u kennis maken met deze bijzonder wereld van sterren, melkwegstelsels en nevels.

Ook leggen we uit waarom deepsky objecten lastig te zien zijn in de stad. Lichthinder is een probleem die gevolgen heeft voor mens en dier.