Space Party

31

Augustus 2018

Space Party in Sportpark Duinwetering in Noordwijk.

Op vrijdagavond 31 augustus (vanaf 22.00 uur) en zaterdag 1 september overdag (10.00 - 16.00 uur) zijn er verschillende activiteiten in Sportpark Duinwetering over Sporten en Space. Adres Duinwetering 105, 2203 HM Noordwijk. Zie ook https://www.noordwijk.info/nl/uitagenda/4195564962/sporten-en-space-in-sportpark-duinwetering. Ook Sterrenwacht Foucault werkt hieraan mee met het volgende programma:

Bij helder weer:
Vrijdagavond. Staan we met kijkers bij het sportveld nabij de ingang van de kantine, zodat het publiek een blik kan werpen naar Jupiter, Saturnus en Mars. Wij stellen om 21.00 uur onze kijkers op en om 22.00 starten de festiviteiten.
Zaterdagmiddag. Staan we met de kijkers ook nabij de ingang; we bekijken ter plekke wat de beste plek is vanwege “ verkeer” van sporters en bezoekers. We kijken dan naar de Zon en vertellen daar het nodige over.

Bij bewolkt weer:
Vrijdagavond. Staan we met stand in de ruimte van het bestuur, waar ook een beeldscherm aan de wand bevestigd is. Hierop vertonen we korte presentaties en op een tafel stallen we verschillende astronomische attributen uit en geven we uitleg. Ook hier komen we om 21.00 uur onze spullen neerzetten.
Zaterdagmiddag. Doen we hetzelfde als op vrijdagavond, allen zullen onze presentaties gaan over de Zon